Op de fiets naar Basel? Waarom?!

Die vraag kregen wij nog weleens. Waarom lijkt je dat zo leuk? Zo ver fietsen? Het is toch vakantie? Natuurlijk houdt de één meer van fietsen dan van de ander. Maar mocht je twijfelen of je het wat vindt, dan kan ik je in ieder geval vertellen waarom je het wél moet gaan doen :-).

Vakantiegevoel vanaf dag 1

Wij fietsten vanaf huis en gelijk vanaf het moment dat we wegfietsten had ik een vakantiegevoel. Meestal ga je eerst een dag (of misschien wel twee) in de auto zitten, ga je je settelen op de plaats van bestemming en na een paar dagen begin je te ontspannen. Met fietsvakantie is de reis de vakantie. Ook in Nederland kom je op plekken waar je normaal niet (met de fiets) komt. Je stopt in een leuke plaats voor een lekkere kop koffie, je eet je lunch op een bankje en je geniet van de omgeving. Vanaf het moment dat je weg gaat tot het moment dat je thuis bent is één en al vakantie, heerlijk!

Vrijheid

Een fietsvakantie kun je natuurlijk helemaal zelf indelen. Fiets je 100 km of 40 km per dag? Jij bepaalt het. Of wil je ergens langer blijven? Ook dat kan! Dat is de ultieme vrijheid van fietsvakantie. Jij bepaalt hoe je het doet, waar je heen gaat, hoe lang je blijft. Ook in de manier van verblijven of eten heb je natuurlijk keuze. Ben je niet zo’n kampeerder? Dan fiets je van B&B naar B&B of pak je onderweg hotels. Houd je wel van kamperen maar wil je niet zelf koken? Dan ga je lekker uiteten. Doe wat je zelf prettig vindt.

Back to basic

Als je van kamperen en zelf koken houdt, dan kun je bij fietsvakantie helemaal back to basic gaan. Een klein tentje mee, één pitje om op te koken, geen stroom. Iedere dag ben je bezig met de eerste levensbehoeften: Waar kun je eten kopen? Wat ga ik eten? Waar ga ik slapen? Wat voor weer wordt het? Waar fiets ik morgen heen? De dagelijkse beslommeringen van thuis vergeet je dan snel. #eatsleepcyclerepeat

Twee weken voelen als twee maanden

Als je 80 km per dag fietst, doe je zoveel indrukken op. Je ziet verschillende omgevingen, diverse stadjes, je ontmoet mensen. Na een paar dagen voelt het alsof je al een week onderweg bent. In ruim twee weken fietsten wij naar Basel. Door Noord Brabant, België, de Ardennen, langs de Maas, Noord Frankrijk, de Vogezen, de Elzas. En dan vertel ik het nu nog heel globaal. We hebben onwijs veel gezien en het voelde alsof we veel langer waren weggeweest. Je bent gegarandeerd je wachtwoord van je werk vergeten als je terugkomt ;-).