Aniek en Cees, oprichters van Fantastisch Fietsen

Wij zijn Cees en Aniek, de oprichters van Fantastisch Fietsen. We zijn groot liefhebbers van fietsen, lekker buiten zijn en mooie plekken bezoeken. Op de racefiets hebben we samen al heel wat tochtjes gemaakt, met name in Nederland. In 2022 zijn we op fietsvakantie geweest, vanuit het midden van Nederland naar Basel. Dit was een onwijs gave reis van ruim twee weken. Tijdens deze tocht ontstond bij ons het idee om Fantastisch Fietsen op te zetten. We willen anderen graag aansteken met ons fietsvakantie-enthousiasme. Genieten van de vrijheid, de hele dag buiten zijn en natuurlijk ook de tijd nemen voor een lekkere kop koffie of een goed glas wijn onderweg.

Fietsend langs de oude mijnen bij Behringen

Over Aniek

Ik ben Aniek, 27 jaar. Ik heb twee oudere zussen en ik kom uit een gezellig gezin waarin onder andere sporten en muziek maken een belangrijke rol speelden. In de zomer gingen we altijd een paar weken op pad met de vouwwagen. Ik hou echt van kamperen: lekker buiten leven met je voeten in het gras. Met mijn moeder ben ik als kind drie keer op fietsvakantie geweest in Nederland. We gingen dan zo’n vier dagen weg, met de fietsvakantiespullen die mijn ouders in de jaren ’80 hadden aangeschaft. Ook zij hebben samen veel tochten gemaakt. Ik kom uit Leusden en heb gestudeerd en gewoond in Nijmegen en Utrecht. Daarna ben ik aan de slag gegaan als communicatieadviseur. Taal is zeg maar echt mijn ding. Ik verbeter Cees dan weleens, maar dat is na vier jaar steeds minder nodig :). Ik houd me als communicatieadviseur onder andere bezig met het thema duurzaamheid. Dat is ook iets wat me aantrekt aan fietsvakantie: je voedsel is je brandstof en je benen zijn de motor; duurzamer kan niet! Ik hou van hardlopen, fietsen, wandelen, de natuur, goede koffie, lekker eten (maken) en daarvan genieten in goed gezelschap én van muziek maken: ik speel saxofoon in twee orkesten. Ik ben een bezige bij en kan niet goed niks doen. Gelukkig heb ik Cees die soms voor mij op de rem trapt :).

Overnachten in klooster bij Sarrebourg
Overnachten in het klooster

Over Cees

Ik ben Cees Coenen, eigenaar van een digital agency en dirigent. Mijn eerste fietsvakantie was toen ik 14 was, samen met een vriendje het IJsselmeer rond. Vele mooie tochten volgden daarna. Niet alleen tijdens vakanties; ik zit ook graag op de racefiets en mountainbike. Ook skeeleren en hardlopen zijn dingen die ik graag doe. Mijn werk bestaat uit twee kanten: ik ben eigenaar van een agency, een bureau dat voor ondernemers snelle websites bouwt maar ook advies geeft over het toepassen van alle mogelijkheden. Daarnaast ben ik dirigent van een aantal orkesten en trombonist.

De afgelopen jaren heb ik veel websites gebouwd en ondernemers begeleidt in het delen van kennis over hun vakgebied. Na het succes van het platform Groeten uit Leusden heb ik samen met Aniek besloten om Fantastisch Fietsen op te richten. We nemen ‘nieuwe fietsers’ mee in het beleven van een fietsvakantie.
Naast mijn werk in de online dienstverlening ben ik ook dirigent, trombonist en arrangeur. Fietsen is voor mij een enorme uitlaatklep en tegelijkertijd een inspiratiebron. Niet zelden zet ik de fiets aan de kant om mijn creatieve gedachten op te schrijven.

Heb je vragen over de bouw van dit platform dan kan je altijd bellen of e-mailen.
Kleine reparatie aan de fietstassen
Reparatie van de rem