wie zijn wij?

Aniek en Cees, oprichters van Fantastisch Fietsen

Wij zijn Cees en Aniek, de oprichters van Fantastisch Fietsen. We zijn groot liefhebbers van fietsen, lekker buiten zijn en mooie plekken bezoeken. Op de racefiets hebben we samen al heel wat tochtjes gemaakt, met name in Nederland. In 2022 zijn we op fietsvakantie geweest, vanuit het midden van Nederland naar Basel. Dit was een onwijs gave reis van ruim twee weken. Tijdens deze tocht ontstond bij ons het idee om Fantastisch Fietsen op te zetten. We willen anderen graag aansteken met ons fietsvakantie-enthousiasme. Genieten van de vrijheid, de hele dag buiten zijn en natuurlijk ook de tijd nemen voor een lekkere kop koffie of een goed glas wijn onderweg.

Fietsend langs de oude mijnen bij Behringen

Over Aniek

Ik ben Aniek, 27 jaar. Ik heb twee oudere zussen en ik kom uit een gezellig gezin waarin onder andere sporten en muziek maken een belangrijke rol speelden. In de zomer gingen we altijd een paar weken op pad met de vouwwagen. Ik hou echt van kamperen: lekker buiten leven met je voeten in het gras. Met mijn moeder ben ik als kind drie keer op fietsvakantie geweest in Nederland. We gingen dan zo’n vier dagen weg, met de fietsvakantiespullen die mijn ouders in de jaren ’80 hadden aangeschaft. Ook zij hebben samen veel tochten gemaakt. 

Ik kom uit Leusden en heb gestudeerd en gewoond in Nijmegen en Utrecht. Daarna ben ik aan de slag gegaan als communicatieadviseur. Taal is zeg maar echt mijn ding. Ik verbeter Cees dan weleens, maar dat is na vier jaar steeds minder nodig :). Ik houd me als communicatieadviseur onder andere bezig met het thema duurzaamheid. Dat is ook iets wat me aantrekt aan fietsvakantie: je voedsel is je brandstof en je benen zijn de motor; duurzamer kan niet! Ik hou van hardlopen, fietsen, wandelen, de natuur, goede koffie, lekker eten (maken) en daarvan genieten in goed gezelschap én van muziek maken: ik speel saxofoon in twee orkesten. Ik ben een bezige bij en kan niet goed niks doen. Gelukkig heb ik Cees die soms voor mij op de rem trapt :).

Over Cees

Mijn naam is Cees Coenen, een gepassioneerde fietser, eigenaar van een digital agency en dirigent. Mijn liefde voor fietsvakanties begon op 14-jarige leeftijd, toen ik samen met een vriend rond het IJsselmeer fietste. Sindsdien heb ik talloze adembenemende tochten gemaakt, zowel op vakantie als op de racefiets en mountainbike. Ik houd ook van skeeleren en hardlopen.

In mijn professionele leven leid ik een agency dat ondernemers helpt met het bouwen van snelle websites en hen adviseert over alle beschikbare mogelijkheden. Daarnaast ben ik als dirigent, trombonist en arrangeur actief in de muziekwereld.

Na jarenlang websites te hebben gebouwd en ondernemers te hebben begeleid in het delen van hun expertise, richtte ik samen met Aniek Fantastisch Fietsen op, geïnspireerd door het succes van het platform Groeten uit Leusden. Wij enthousiasmeren en helpen ‘nieuwe fietsers’ bij het beleven van fietsvakanties.

Fietsen biedt mij zowel een uitlaatklep als inspiratiebron. Vaak stop ik even om mijn creatieve gedachten vast te leggen.