Etappe Tienen Dinant

De tent was zo goed als droog! Het had lekker gewaaid vannacht. Na een ontbijtje en alles van de droogmolen te hebben gehaald, gingen we weer op weg. Eerst nog met een vestje aan, maar we maakten gelijk wat hoogtemeters dus: vestje weer uit. We kwamen na 5 kilometer langs Hoegaarden. Hier zijn we even naar de bakker geweest en hebben we koffie gescoord (het was nog iets te vroeg voor bier haha).

Richting de mooie stad Namur

We volgen nog steeds het fietspad door het groen. Ook steeds meer heuvels en graanvelden. Mensen beginnen ook ‘bonjour’ te zeggen: we zijn in Walonië! Na ongeveer 30 kilometer stoppen we om even koffie te maken en een chocoladecroissant te eten. Daarna kunnen we een heel stuk dalen tot Namen/Namur. Wat een leuke stad! We stoppen bij de Maas en eten daar pannenkoeken die we in Tienen bij de Delhaize hadden gekocht. Wat een heerlijk moment! In de zon, aan de Maas, mét pannenkoeken.

La Meuse

We vervolgen daarna onze weg langs de Maas. Wat een ander uitzicht ineens. Er staan enorme huizen langs de rivier. Af en toe passeren we een sluis. En ook zien we rotsen, echt de Ardennen. De weg is grotendeels super goed: asfalt en een echt fietspad. Soms een stukje ‘good vibrations’ (kasseien ).

Dinant, de stad van de Saxofoon

Na ongeveer 25 kilometer vanaf Namen komen we bij Dinant: bekend om alle saxofoons. Natuurlijk even een foto gemaakt. Na een biertje op het terras aan de Maas gingen we op zoek naar de camping. Ze namen de telefoon niet op dus het was even spannend of ze wel open waren. Maar dat waren ze gelukkig. Het was een beetje een bijzondere camping en met vrij minimale voorzieningen, maar wel een mooi plekje midden in het groen, naast een aftakking van de Maas en naast koeien. Tijd voor een borrel in de zon!

eten en slapen

Route informatie

Afstand 86 km

Horeca en winkels

Hoegaarden is de eerste grotere plaats die je tegenkomt. Er zit een bakker en wat lokale horeca. Tot aan Namur kom je door een paar kleine plaatsjes zoals Eghezee met horeca en winkels.

Vanaf Namur zak je langs de Maas met her en der wat horeca. In Dinant kan je boodschappen doen voordat je naar de camping gaat.

Deze etappe hoort bij route Amersfoort – Basel

Onze prachtige reis van Amersfoort naar Basel staat in ons geheugen gegrift. We hadden in de voorbereiding als einddoel Beaune (Frankrijk) maar het werd Basel (Zwitserland). En dat is nou het mooie van een fietsvakantie!