Etappe Pelt Tienen

Onze ochtendroutine is al wat sneller. Vóór 9 uur fietsen we weg, wel zonder koffie te hebben gedronken dus die willen we onderweg scoren. Er was eerst al vroeg regen voorspeld, maar gelukkig blijkt het toch wat later te komen. We fietsen veel door groen en wat kleine dorpjes/straten met vrijstaande huizen. Na ongeveer 25 a 30 kilometer naderen we Beringen. Hier zijn twee heuvels waarvan Cees dacht dat het een afvalberg was. Ineens is daar een enorm pand en een soort oude fabriek. We komen een man tegen die een foto van ons maakt. Hij vertelt dat het een oude kolenmijn is. Het pand is nu deels in gebruik voor een school. Het andere deel wordt misschien nog gerestaureerd, maar het kan ook nog dat het wordt gesloopt. De heuvels zijn oud-mijnafval. Eén van de heuvels is nu een ‘avonturenberg’ en heeft een landschapsprijs gewonnen.

Regen!

In Beringen nemen we koffie met warme appeltaart. Dan begint het te regenen. Regenpak aan en gaan! Na 20 kilometer komen we in Diest. Dat schijnt een heel leuk stadje te zijn, maar met dit weer… We gaan ergens lekker lunchen. Onze fietsen zetten we droog onder een soort stadspoort. Als we koffie willen bestellen, ziet Cees ineens dat de poortdeuren dicht zijn… met onze fietsen daarachter! Hij gaat er naar toe, maar er zit echt een soort dranger op. Op het moment dat hij terugloopt, gaan de deuren gelukkig weer open en dus kunnen we onze fietsen veilig stellen. Na een lange lunch gaan we door in de regen.

Camping Tienen

Nog 30 kilometer te gaan tot Tienen. Alles non-stop in de regen, maar gelukkig gaat het niet mega hard. We blijven vrolijk en zingen liedjes haha. Dan naderen we het einde: YES! De camping ligt midden in de stad. We moeten ergens aanbellen en vervolgens iets verderop door een poort. Dan kom je ineens op een groot grasveld met een soort schuur. Het blijkt een oud- melkvee bedrijf dat ze hebben omgebouwd. Er is een heel stuk ruimte (oude stal) overdekt waar we alles kunnen uithangen. Allebei hadden we één fietstas met water maar daarin zat kleding in zakken gelukkig. Uiteindelijk werd het zelfs droog en ging de zon schijnen. We hebben toen de tent op gezet. Er was een man uit Tsjechië die 8000 kilometer ging fietsen in z’n eentje! We hebben lekker met hem zitten kletsen. Eerst wilden we pizza gaan eten, maar omdat het uiteindelijk zo lekker weer werd, hebben we toch zelf gekookt.

eten en slapen

Route informatie

Afstand 87 km

Horeca en winkels

Na de camping is Beringen de eerste grote plaats met horeca en winkels. Ook Diest is een prachtige plaats met veel horeca en winkels.
Tussen Diest en Tienen vind je een winkel op de route.
In Tienen ligt een grote supermarkt vlakbij de camping.

Deze etappe hoort bij route Amersfoort – Basel

Onze prachtige reis van Amersfoort naar Basel staat in ons geheugen gegrift. We hadden in de voorbereiding als einddoel Beaune (Frankrijk) maar het werd Basel (Zwitserland). En dat is nou het mooie van een fietsvakantie!