Etappe Monthermé Douzy

Vandaag een wat kortere etappe, want daar hadden we zin in. We vervolgen wederom onze route langs de Maas. Het zonnetje is al bij het ontbijt doorgekomen en voor het eerst beginnen we dan ook in korte mouwen. We hadden allebei niet super goed geslapen. We lagen naast een weg (niet heel druk, maar toch) en het was heel warm, echt zomervakantie dus. Gisteravond ontmoetten we een ouder stel (beide rond de 75 jaar) die al sinds 1969 samen op fietsvakantie ging. Ze waren ook op de camping geweest waar wij nu naar toe gaan en het was er mooi en rustig zeiden ze, top!

Dorpjes langs de Maas

Ergens in een dorpje aan de Maas stoppen we voor koffie. Daar zijn we toeschouwers van een ruzie tussen zoon en moeder (tevens de eigenaresse van het cafeetje). Het ging er fel aan toe en de zoon scheurt keihard weg in zijn BMW. Even later keert hij weer terug om weer door te gaan met ruzie maken, heel bijzonder. De koffie was goed gelukkig. Bij de bakker halen we nog een baguette en twee chocoladecroissants en dan gaan we door.

Charleville Mezière

Op ongeveer 25 kilometer ligt Charleville Mezière. We rijden naar Palace Ducale en eten ons croissantje op de rand van een fontein. Wat een heerlijkheid!

Croque monsieur in Sedan

Dan gaan we weer verder langs de Maas, richting Sedan. Onderweg zien we alwéér de twee jongens uit Utrecht. In Sedan lunchen we op een gezellig pleintje waar ze net de markt aan het opruimen zijn. Het is trouwens behoorlijk warm geworden. Na een espresso gaan we weer op de fiets. Op naar de supermarkt, want we weten niet zeker of ze die in Douzy hebben. Dan fietsen we door naar de camping. Zoals de naam doet vermoeden, ligt het aan een emer. Een heerlijk plekje! Tijd voor een rustdag morgen.

eten en slapen

Route informatie

Afstand 62.5 km

Horeca en winkels

Je volgt de route langs de Maas waar je her en der een paar winkeltjes of horeca tegenkomt. De plaatsen Charleville-Mézières en Seddan zijn groot en hebben veel horeca (en winkels).
In Douzy is een lokale supermarkt maar met een uitgebreid assortiment en een eigen slagerij.

Deze etappe hoort bij route Amersfoort – Basel

Onze prachtige reis van Amersfoort naar Basel staat in ons geheugen gegrift. We hadden in de voorbereiding als einddoel Beaune (Frankrijk) maar het werd Basel (Zwitserland). En dat is nou het mooie van een fietsvakantie!