Etappe Berlicum Pelt

We starten de dag droog maar de tent is nog wel nat. Rond 9.30 uur fietsen we weg (we zijn nog niet zo snel). Op weg naar Schijndel (lees: Skijndel)! Hier stoppen we bij kampeerwinkel de Wit. Door naar Sint Oedenrode en daarna Son & Breugel.

Door Brabant

We rijden Eindhoven binnen maar dan duurt het nog even voor we het centrum bereiken (best een grote stad). We fietsen over de campus en dan naar het centrum. Tijd voor koffie met een goed gevulde yoghurt (mango, granola, chocola, mmm). Na Eindhoven gaan we een fietspad op dat een oude spoorlijn volgt. Eigenlijk hebben we dat een heel stuk gevolgd. We rijden door Valkenswaard. Daar halen we nog even brood en pinnen we wat geld. Daarna door het gebied “Malpie” (nooit van gehoord) en toen… de grens over! Voor het eerst van mijn leven vanuit huis over de grens gefietst haha #goals. Na de grens fietsen we een lang fietspad door het groen tot Pelt. Even tijd voor een stop: BIER! Cees het zoete Liefmans en ik een Leffe Blond. Nog even boodschappen doen en door naar de camping.

De camping in Pelt

Super leuke camping mét fietscafé! We hebben wat spullen uitgehangen die moesten drogen en toen in het zonnetje een fles wijn opgetrokken: heerlijk! ’s Avonds drinken we nog een biertje in het café (aan de toog). De eigenaresse kwam gezellig kletsen, was leuk!

eten en slapen

Route informatie

Afstand 70 km

Horeca en winkels

Op deze route zijn genoeg horeca en winkels te vinden. Eindhoven ligt halverwege en het centrum kent veel terrassen. Ook Valkenswaard heeft een gezellig centrum.

Boodschappen kan je doen in Pelt, ongeveer 8 kilometer voor de camping. Er is een grote E Leclerc midden in het centrum.

Deze etappe hoort bij route Amersfoort – Basel

Onze prachtige reis van Amersfoort naar Basel staat in ons geheugen gegrift. We hadden in de voorbereiding als einddoel Beaune (Frankrijk) maar het werd Basel (Zwitserland). En dat is nou het mooie van een fietsvakantie!