route

Route Amersfoort – Cadzand

Nederland is mooi! De route van Amersfoort naar Cadzand gaat over Utrechtse Heuvelrug, tussen de Lek en de Linge door richting de Biesbosch. Via Goeree Overflakkee naar Zierikzee en over de Zeelandbrug naar Zeeuws Vlaanderen. Zon, zee en ...wind! Vanaf de Keistad op de fiets De route start in Leusden, een klein dorp onder Amersfoort…

Nederland is mooi! De route van Amersfoort naar Cadzand gaat over Utrechtse Heuvelrug, tussen de Lek en de Linge door richting de Biesbosch. Via Goeree Overflakkee naar Zierikzee en over de Zeelandbrug naar Zeeuws Vlaanderen. Zon, zee en …wind!

Vanaf de Keistad op de fiets

De route start in Leusden, een klein dorp onder Amersfoort waar je prima je auto kunt parkeren. De eerste dag fiets je door Den Treek en over Nationaal Park de Heuvelrug richting Wijk bij Duurstede. Via de pont kom je dwars door Culemborg en gaat de route langs de Linge richting Gorinchem. Na het passeren van de A27 rij je Nationaal Park de Biesbosch in.

Heen en weer pontje: slim of niet?

De Biesbosch is een prachtig natuurgebied met een mooi fietspad richting de kop van de Biesbosch. De pont gaat naar Lage Zwaluwe, precies daar waar de camping is. Maar op een mooie dag willen meer fietsers met de pont ‘t Leeuweveerke waar maximaal 12 personen mee mogen. De wachttijd liep op tot meer dan 1.5 uur in een snikheet stukje polder (Jacominaplaat), zonder bescherming. Handig? Nee! Pak een pont eerder naar Dordrecht en fiets via de Moerdijkbrug naar Lage Zwaluwe.

eten en slapen

Route informatie

Afstand km

Etappes

De fietsroute Amersfoort – Cadzand bestaat uit één of meerdere etappes. Klik op onderstaande etappe voor de uitleg en informatie.

Locaties waar we overnacht hebben

Bijna alle overnachtingen doen we op campings. Soms slapen we in een klooster, hotel of B&B. De locaties liggen altijd bij of aan de route.

Groene camping In de Polder

Lage Zwaluwe

Nederland

Camping Kloet

Zierikzee

Nederland

Camping de Wachtsluis

Sluis

Nederland

Amersfoort – Cadzand