Etappe Amersfoort Berlicum

We vertrokken rond 8.15 uur in Stoutenburg, na een startfoto door de buurvrouw. In Leusden-Zuid nog een korte stop bij (schoon)moeder en daar gingen we. Door Den Treek, naar Doorn en toen Wijk bij Duurstede. Daar was het tijd voor koffie mét appeltaart en slagroom.

Daarna over de sluis van het Amsterdam-Rijnkanaal en door naar Buren. Vlakbij Tiel moesten we een ommetje fietsen, want ze waren met het spoor bezig. Bij Varik namen we een pontje en daarna nog één (heel schattig klein). Onderweg hebben we trouwens kersen gehaald, want: Betuwe! We lunchen in een schattig klein Mariakapelletje, want het begint licht te regenen.

Later hebben we nog één wat hardere bui gehad. In Berlicum halen we eten en dan door naar de camping. We konden droog de tent opzetten, maar daarna regent het wel de hele avond. Gelukkig was er een overkapping waaronder we onze pannenkoeken kunnen bakken. En als het dan toch blijft regenen: vroeg naar bed!

eten en slapen

Route informatie

Afstand 81 km

Horeca en winkels

Op deze etappe is genoeg horeca onderweg om koffie en taart te eten of te lunchen. 

In Berlicum zijn meerdere supermarkten en winkels om je boodschappen vlak voor de camping te doen.

Deze etappe hoort bij route Amersfoort – Basel

Onze prachtige reis van Amersfoort naar Basel staat in ons geheugen gegrift. We hadden in de voorbereiding als einddoel Beaune (Frankrijk) maar het werd Basel (Zwitserland). En dat is nou het mooie van een fietsvakantie!