fietskookboek

Hoe koken we onderweg

Koken tijdens je fietsvakantie kan soms best een uitdaging zijn. Meestal halen we ingrediënten vlak voordat we aankomen op de camping maar soms kan dit niet. Voor ons vertrek kijken we altijd naar mogelijke supermarkten op onze route en zorgen we ervoor een klein leeg rugzakje paraat te hebben. Na een lange dag fietsen is boodschappen doen niet altijd de leukste bezigheid.

We sommen hier een aantal recepten op die we kunnen klaar maken met onze kookspullen die we onderweg bij ons hebben. We koken met een éénpan-set van GSI, een lichtgewicht koekenpan van MSR en een benzinebrander van Primus.

Benzine brander met gehakt
Pan met uien
Benzine brander voorverwarmen

Recepten

We hebben een verzameling van 20 smakelijke campingrecepten voor je samengesteld, stuk voor stuk eenvoudig te bereiden. Als je zelf een creatief receptidee hebt, deel het dan gerust met ons!

Fruit kopen voor onderweg tijdens de fietsvakantie
Lekkere broodje en gebak

Wat eet je op een fietsvakantie?

creatief koken

Wanneer je er met de fiets op uit trekt, is het verleidelijk om dagelijks uit eten te gaan – zo gemakkelijk! Maar wat is er nu fijner dan op de camping je eigen maaltijd te bereiden, genietend van de zon op een kleedje met een glaasje wijn erbij? Zie je het al voor je?

Het kan een uitdaging zijn om tijdens je fietsvakantie gevarieerd te eten, vooral omdat je in het buitenland niet dezelfde producten hebt als thuis. Bovendien heb je beperkte kookbrandstof en waarschijnlijk slechts één pitje tot je beschikking. Daarom delen we graag enkele ideeën voor recepten die eenvoudig te bereiden zijn, zodat je kunt genieten van heerlijke en afwisselende maaltijden tijdens je avontuur :-).

Recepten doorsturen

onze keuze

Onmisbare kookgerei voor de enthousiaste kampeerder

  1. Primus Campfire prep set 5-delig is ideaal als u van koken houdt. De set bevat alle benodigdheden om heerlijk te koken.

  2. Dit is de meest bekroonde outdoorbrander ooit; de Primus OmniFuel.

  3. Lichtgewicht braadpan voor het bakken van vlees, pannenkoeken of roerbakgroenten.

  4. Kookset voor 2 personen.