Fietsen in de regen is niet voor iedereen een pretje. Toch hoort het erbij maar je moet er wel voor zorgen dat het leuk blijft. Van de tassen-check tot lekker uit eten gaan; onze tips om de regen te overleven.
Wees voorbereid!
Op de dag dat je vertrekt probeer je altijd een inschatting te maken wat het weer gaat doen. Als je weet dat er kans op regen is bind je je regenpak vast achterop zodat deze makkelijk bij de hand is. We hebben altijd een ‘bagagenet’ achterop zitten. Deze vind je in de motorwinkels terug en hier kan je makkelijk je regenpak of andere kleding onder stoppen.
Check je fietstassen
Regen kruipt waar het niet gaan kan. Controleer goed of je de fietstassen op de juiste manier hebt afgesloten zodat er geen water ‘in kruipt’. Check de website van jouw merk tassen hoe je dit het beste kunt doen.
Puinzakken van de Action
Je kunt puinzakken van de Action heel goed gebruiken om je kleding of andere artikelen extra in te beschermen in je fietstas. Ze zijn oersterk en doorzichtig. Daarnaast kan je de zakken ook gebruiken in of voor je tent om spullen op te leggen.
Ga een potje pesten in de kroeg
Soms is het gewoon niet anders: het blijft regenen. Maak een inschatting van de verwachting en duik lekker een kroeg in om de ergste regen af te wachten. Een potje pesten is leuk! Natuurlijk kan je ook lekker gaan eten of een kop koffie drinken.
Navigatie tijdens de regen
Wij fietsen op GPS. Dit doen we met de apps MapOut en PocketEarth op de smartphone. Als het gaat regenen moet je een bescherming hebben. Het systeem van QuadLock is ideaal en beschikt ook over ‘regenhoezen’ over de telefoon. Lees de review over deze telefoonhouder.
Regenkleding
Regenkleding is heel persoonlijk en de prijzen lopen erg uit één. Cees heeft een regenjas van …, een broek van … en AGU regenschoenen. Het voordeel van de regenbroek zijn de ritsen die van onder tot bovenlopen waarmee je de broek supersnel aanhebt. Aniek heeft een regenpak van…
Kenmerken waar je op moet letten is de ‘waterkolom’ van de kleding: hoe hoger het getal hoe meer water de kleding kan doorstaan. Op de website van RevolutionRace vind je een mooi overzicht en uitleg over ‘waterkolom’.